Επίσκεψη στην ιστορική Καλαμάτα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Γέρακα και φέτος με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε και πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή για την ΣΤ τάξη στην Καλαμάτα

Με την παρουσία της, μας τίμησε για άλλη μία φορά, η  διευθύντρια του σχολείου, κα Νίκη Γρηγορίου!  Μοιράστηκε απλόχερα τις γνώσεις της και έδωσε ένα μοναδικό χρώμα σε αυτήν τη νοερή μεταφορά μας στον καιρό της επανάστασης του 1821.

Η μέρα μας ξεκίνησε με την ξενάγηση στον ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Αποστολών,  όπου σύμφωνα με την παράδοση κηρύχθηκε η έναρξη του επαναστατικού αγώνα στη Μεσσηνία. Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο μουσείο Συλλογής ελληνικών ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”,  σε μια από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικών τοπικών ενδυμασιών σε πανελλήνιο επίπεδο. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών έκαναν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και γνώρισαν καλύτερα τη σημασία  αυτών των ενδυμασιών για την εποχή. Έφτιαξαν σε ομάδες τη δική τους ιστορία από φωτογραφίες που τους δόθηκαν και  περιηγήθηκαν στο μουσείο λύνοντας γρίφους του χαμένου θησαυρού.  Οι γονείς  περιηγήθηκαν με την κα Γρηγορίου στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Καλαμάτας κάτω από το κάστρο των Βιλλαρδουΐνων αλλά και στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν και οι ίδιοι στο Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών. Τέλος, στην περιοχή Βέργα με την καταπληκτική θέα, απολαύσαμε το υπέροχο φαγητό ενώ η εκδρομή μας έκλεισε με βόλτα για γλυκό  και καφέ στην πανέμορφη παραλία της Καλαμάτας. 

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά  την κα Γρηγορίου που μας τίμησε τόσο με την παρουσία της όσο και με τη συνεισφορά της. Τίποτα δεν θα ήταν το  ίδιο χωρίς την επιμέλεια της! Ευχαριστούμε όμως και όλους τους συμμετέχοντες , μικρούς και μεγάλους, γιατί γίναμε όλοι μαζί μια μεγάλη και ευχάριστη παρέα!

Ραντεβού στα επόμενα που ευχόμαστε γρήγορα να έρθουν!

 Με εκτίμηση το ΔΣ