Άρθρα

Εκτύπωση

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Εκπαιδευτικοί

Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, οι εξετάσεις πιστοποίησης προβλέπεται να διεξαχθούν στο διάστημα τέλος Μαΐου – τέλος Ιουνίου 2014 (Σαββατοκύριακα), σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη τη χώρα. 

Οι δοκιμασίες πιστοποίησης Β’ επιπέδου ΤΠΕ θα βασιστούν στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και στις προηγούμενες περιόδους πιστοποίησης, δηλαδή on line εξέταση, η οποία περιλαμβάνει αυτοματοποιημένο (τεστ ερωτήσεων) και μη αυτοματοποιημένο μέρος (ανάπτυξη πλήρους θέματος σχετικού με την εκπόνηση ενός σχεδίου μαθήματος και τον χειρισμό αυτού του σχεδίου στην τάξη). 

Στην «Πύλη Ενημέρωσης» της Πράξης διατίθενται δείγματα θεμάτων.

Νεώτερα στοιχεία, όπως οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή τους, θα δημοσιεύονται στην παρούσα «Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας Β’ Επιπέδου», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr 

πηγή:esos

Εκτύπωση

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Εκπαιδευτικοί

Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Για αίτηση από περιοχή σε περιοχή πατήστε εδώ

Για αίτηση βελτίωσης πατήστε εδώ

 

Εκτύπωση

ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε΄ ΤΑΞΗ

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Δραστηριότηττες

Οι μαθητές της πέμπτης τάξης του σχολείου μας έβγαλαν το 2ο τεύχος της εφημερίδας τους "τα μαθητικά νέα" με ποικίλα νέα από τη σχολική ζωή και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Για να δείτε την εφημερίδα πατήστε εδώ

Εκτύπωση

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Δραστηριότηττες

Έφτασε το Πάσχα και τα παιδάκια του Α2 βάψανε τα αυγά τους, φτιάξανε κουλουράκια και λαμπάδες, γέμισαν τα «λαγουδοκαλαθάκια» τους και σας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Η δασκάλα της τάξης, Έφη Θεοδοσοπούλου

Εκτύπωση

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ... ΠΟΙΗΤΕΣ!

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Δραστηριότηττες

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, οι μαθητές της Ε' τάξης του σχολείου μας, που έχουν επιλέξει ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη Γαλλική, δημιούργησαν συνεργατικά  ποιήματα.

Αρχικά, μελέτησαν  ένα γαλλικό παιδικό ποίημα, και στη συνέχεια, αφού ανακάλυψαν και κατανόησαν την επαναληπτική δομή του,  χωρισμένοι σε μικρές ομάδες,  αυτοσχεδίασαν ακολουθώντας  το στυλιστικό πρότυπο του ποιήματος. Τέλος, αποτύπωσαν με εικόνες  την ποιητική  τους σύνθεση και την παρουσίασαν στην τάξη. 

  Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύξουν τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες στη γαλλική γλώσσα και κυρίως να αντιληφθούν, πειραματιζόμενοι,  τη  δραστικότητα  και ανατρεπτικότητα του ποιητικού λόγου.

Οι δημιουργίες των μαθητών στην πολυτροπική τους μορφή διαβάστηκαν και αξιολογήθηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια από μαθητές δύο δημοτικών σχολείων του 1ου Γέρακα και του 3ου Γλυκών Νερών. 

Για να δείτε τα έργα των μαθητών πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

  https://www.youtube.com/watch?v=qJ1zCyb97F0

Περισσότερα Άρθρα...

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspired from FCT