Άρθρα

Εκτύπωση

ΤΡΙΓΩΝΑ, ΚΑΛΑΝΤΑ, ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ...ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Δραστηριότηττες

Ο Δεκέμβρης φτάνει στο τέλος του και οι μικροί μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας ανυπομονούν να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα.  Κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο ήχος από τα τριγωνάκια τους ακούγεται στις σχολικές αίθουσες μας.

Τα μικρά τους χεράκια δουλεύουν ασταμάτητα και όσα δημιουργούν είναι  ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ά!

 Πλάθουν μελομακάρονα και κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα κάθε λογής και για κάθε γούστο!  Δέντρα με μπαλίτσες, με «χάρτινα ζαχαρωτά», με χρυσοσκονισμένες παλαμίτσες, αλλά και με γυαλιστερά φρούτα και λαχανικά.

Τα τελευταία φτιάχτηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Υγιεινής διατροφής, της Ευέλικτης Ζώνης .

Καλά Χριστούγεννα παιδιά! 

Για να δείτε τα παιδιά εν δράσει πατήστε εδώ

Εκτύπωση

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ... ΨΗΦΙΑΚΑ

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Δραστηριότηττες

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ' τάξης του Ολοήμερου Προγράμματος τραγουδούν ένα γαλλικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι για τους μαθητές σχολείων της Δράμας, Λάρισας και Κύπρου, με τους  οποίους συνεργάζονται στο πρόγραμμμα αδελφοποίησης (etwinning) με τίτλο 'Ζωντανεύουμε τα παραμύθια ... ψηφιακά'. Το τραγούδι ανάγεται στον 16ο αιώνα και υμνεί τη γέννηση του Χριστού 'αυτού του Μεγάλου Θεού της Αγάπης'.

Στο πλαίσιο των ανταλλαγών μεταξύ των σχολείων, κατασκευάστηκαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές στην ελληνική και γαλλική γλώσσα και απεστάλησαν  ταχυδρομικά στα συνεργαζόμενα σχολεία. Την εικαστική επιμέλεια είχε ο κ.Χαράλαμπος Θεοδώρου.

Η εκπαιδευτικός της γαλλικής γλώσσας

Πλαταρά Ζαφειρία

Για να ακούσετε το τραγούδι,  πατήστε

  https://www.youtube.com/watch?v=ECC3_w9rLuY

Εκτύπωση

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ-Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Διδακτικό Υλικό

Η νύχτα της  22ας Δεκεμβρίου 2014, θα είναι η μεγαλύτερη του έτους με διάρκεια 14 ωρών και 29 λεπτών. Την ημέρα εκείνη ο Ήλιος θα φτάσει στο σημείο της ετήσιας τροχιάς του που ονομάζεται «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», οπότε αρχίζει και επίσημα η εποχή του Χειμώνα. Το χειμερινό ηλιοστάσιο προκύπτει όταν ο Ηλιος φτάνει στην πιο νότια απόκλιση του από τη Γη. Έτσι στο Βόρειο ημισφαίριο της Γης, όπου ανήκει και η χώρα μας είναι η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ωστόσο την ίδια στιγμή στο νότιο ημισφαίριο, είναι η μεγαλύτερη ημέρα.
Ημερολογιακά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο κυμαίνεται σήμερα μεταξύ της 20ης και 23ης Δεκεμβρίου, αν και η τελευταία φορά που είχαμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 23 Δεκεμβρίου ήταν το 1903 και η επόμενη θα είναι το 2303. Ακόμη πιο σπάνια είναι η 20η Δεκεμβρίου με την επόμενη να συμβαίνει το 2080. Οι διαφοροποιήσεις αυτές οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο του οποίου το κάθε έτος έχει 365 ημέρες εκτός από τα δίσεκτα έτη με τις 366 ημέρες τους.

 

 

 

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspired from FCT